🍟 שימוש במיקרוגל במקום העבודה – כיצד? ואיך מכשירים מיקרוגל?
💫 “כל השונה הלכות בכל יום-מובטח לו שהוא בן העולם הבא 📚💫
✌️ הלכות בכל יום
🥘 שאלה: במקום העבודה אצלנו ישנו מיקרוגל לשימוש ציבורי של כלל העובדים. לצערי ישנם חלק מהם שאינם מקפידים על כשרויות ויתכן אף שהם אוכלים מאכלים שאינם כשרים כלל, וכן ישנה תערובת של מאכלים בשר בחלב שמחממים אותם אחד אחרי השני, האם מותר להשתמש במיקרוגל זה, או שמא הדבר אסור?
תשובה: מיקרוגל שחיממו בו גם מאכלי חלב וגם מאכלי בשר, הרי הוא מיקרוגל “טרף”, ובפרט אם חיממו בו תבשילים ללא כשרות כלל. ועל כן בשעה שהמיקרוגל מחמם נתפסים בדפנות שלו אדים מאותם תבשילים, וכאשר מחממים אוכל האדים הללו יורדים חזרה לאוכל המתחמם ואוסרים אותו במאכל. ועל כן לא ניתן לחמם אוכל במיקרוגל זה. אלא אם כן ישנם שני כיסויים אטומים שעוטפים את המאכל כגון שתי קופסאות אטומות או שקיות, שמבודדות את המאכל לגמרי מהמיקרוגל בזה יש להקל מכיוון שאין חשש של כניסת אדים לתוך המאכל.
🧼 שאלה: כיצד ניתן להכשיר מיקרוגל טרף שהתבשל בו בשר וחלב יחד או מאכלים אינם כשרים?
תשובה: אופן ההכשרה שונה מתנור רגיל או טוסטר אובן, מכיוון שיקרוגל אינו פועל ע”י חום, אלא על ידי גלי קרינה שמכים על המאכל בעוצמה וגורמים תהליך של חימום הנוזלים של המאכל. ולכן עיקר הבעיה היא בדפנות שבולעות אדים מחימום המאכלים, וכלל ידוע הוא בידינו שכבולעו כך פולטו, דהיינו כמו שנבלע האיסור כך הוא נפלט, ועל כן דרך הכשרת המיקרוגל היא ע”י, שאחר 24 שעות מהשימוש האחרון, יקח כוס עם מים וקצת סבון כלים וכדומה, ויחמם את הכוס עם המים במשך 5 דקות עד שיתפשטו האדים בחלל המיקרוגל ולאחר מכן ינקה את הדפנות עם מטלית לחה. וכל זה לעניין המיקרוגל ולא לעניין הצלחת שאם היא מזכוכית די לה בשטיפה וזהו לדעת בני ספרד.
📲 מצווה גדולה לשתף הלאה עם אחרים!